تولید داروهای خاص در دستور کار محققان سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی

1402/06/13 در ساعت 12:00:00

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از راه‌اندازی پژوهشکده شیمی دارویی با هدف رفع نیازهای داخلی و خودکفایی در تولید داروهای خاص خبر داد.

تولید داروهای خاص در دستور کار محققان سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی

دکتر حسن زمانیان گفت: طبق آمار موجود سالانه حدود ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات دارو و مواد اولیه و حدواسط دارویی به کشور هزینه می‌‎شود که بخش قابل توجهی از این واردات مربوط به مواد اولیه و یا حد واسط دارویی و بهداشتی است که عمدتاً توسط صنایع شیمیایی و  دارویی و آرایشی بهداشتی در کشور به محصولات نهایی تبدیل می‌شوند.

وی با تاکید بر هم‌افزایی این پژوهشکده با سایر مؤسسات فعال در حوزه شیمی دارویی، خاطر نشان کرد: کسب و ایجاد دانش فنی تولید بسیاری از این مواد به توسعه و گسترش کیفی و تخصصی شدن پژوهشکده‎‌های فعال در این حوزه نیاز دارد. بر همین اساس ایجاد پژوهشکده شیمی دارویی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران می‌تواند با سایر مراکز و مؤسسات فعال در زمینه تولید مواد اولیه و حدواسط دارویی هم‌افزایی داشته باشد.

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با بیان این‌که از دیرباز پژوهشکده‌های فناوری‌های شیمیایی و زیست فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در این حوزه اقداماتی را انجام داده‌اند و منشأ ایجاد چندین شرکت دانش‌بنیان در این حوزه بوده‌اند، گفت: ایجاد پژوهشکده‌ای تخصصی در حوزه صنعت شیمی دارویی می‌تواند به شکل‌گیری و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین تربیت نیروهای حرفه‌ای در این زمینه کمک کند.

زمانیان، انجام تحقیقات و پژوهش‌‎‌های کاربردی و توسعه‌‎ای برای ایجاد و توسعه دانش‌ فنی تهیه و تولید مواد اولیه و حدواسط صنایع دارویی و بهداشتی را از اهداف و سیاست‌های اصلی راه‌اندازی پژوهشکده شیمی دارویی دانست و یادآور شد: همچنین انجام تحقیقات بنیادی و توسعه مرزهای دانش با هدف ایجاد و گسترش محصولات و فرایندهای نوین در حوزه صنایع دارویی و بهداشتی، تربیت و پرورش نیروهای متخصص و کارآمد در زمینه صنایع دارویی و بهداشتی از طریق برگزاری دوره‌‎های تحصیلات تکمیلی، دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و بلندمدت و کارگاه‎‌های آموزشی عمل، تقویت روحیه همکاری و فعالیت‎های علمی و فناوری گروهی و تیمی و ایجاد آزمایشگاه‌های پژوهشی، تخصصی و مرجع، از دیگر اهدافی است که در این پژوهشکده دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: پژوهشکده شیمی دارویی با چهار گروه پژوهشی «سنتز ترکیبات دارویی آلی»، «سنتز ترکیبات دارویی معدنی»، «داروهای گیاهی» و «فرمولاسیون و افزایش مقیاس مواد دارویی» فعالیت خواهد داشت. در گروه سنتز ترکیبات دارویی آلی پژوهش‌های مرتبط به سنتز مواد اولیه، حد واسط‌ها و مواد مؤثره دارویی آلی انجام خواهد شد. گروه سنتز ترکیبات دارویی معدنی تحقیقات مربوط به سنتز مواد اولیه، حد واسط‎‌ ها و مواد مؤثره دارویی معدنی پیگیری می‌شود.

وی فعالیت گروه داروهای گیاهی را پژوهش‌ درباره استخراج، شناسایی و خالص‌سازی مواد مؤثره گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی که دارای کاربردهای دارویی و بهداشتی-آرایشی است، ذکر کرد و یادآور شد: گروه فرمولاسیون و افزایش مقیاس مواد دارویی در مورد فرمولاسیون داروها، شکل‌دهی و افزایش مقیاس (کسب و تکمیل دانش فنی تولید نیمه‌صنعتی و صنعتی) و در نهایت مستندسازی دانش فنی (بررسی توجیه فنی و اقتصادی ترکیبات حاصل در پروژه‌ها و ارزش‌گذاری دانش فنی) فعالیت خواهد داشت.

زمانیان با بیان این‌که پژوهشکده فناوری‏‌های شیمیایی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از ابتدای تاسیس سازمان در زمینه تولید مواد اولیه دارویی و استخراج مواد مؤثره گیاهان دارویی فعالیت‌های قابل توجهی انجام داده است، گفت: برخی از طرح‌های نیمه‌صنعتی اجرا شده در این پژوهشکده در حوزه شیمی دارویی بوده و با توجه به امکانات موجود و همچنین امکان گرفتن خدمات آزمایشگاهی از سایر مراکز و مؤسسات، از ظرفیت‌‎های موجود در بخش‌های مختلف سازمان و کشور در این خصوص نیز استفاده خواهد شد.

وی افزود: طرح‌هایی از جمله تولید اسید سالیسیلیک در مقیاس ۱۰ کیلو در هر بچ، طراحی و ساخت دستگاه استخراج جامد- مایع، تهیه آلژینات دندانپزشکی، تولید نیمه‌صنعتی صمغ گزانتان، تهیه ماده دارویی فروس فومارات، تولید نیمه‌صنعتی بنتون ۳۴ و ژلتون و تولید نیمه‌صنعتی دایکون (سدیم دی استات)؛ طرح‌های نیمه صنعتی هستند که در پژوهشکده فناوری‌های شیمیایی در حوزه شیمی دارویی اجرا شده است.

نشست اکوسیستم نوآوری در ایران(نقدها و نظرها) در هشتمین نمایشگاه ایران فارما

1402/06/28 در ساعت 12:41:55

پنل «نقد و نظر بر شکل‌گیری شتابدهنده‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در دو دهه اخیر و جایگاه هوش مصنوعی در باز توسعه این اکوسیستم» با حضور مدیرعامل محترم صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری زیست فناوری، جناب آقای دکتر رهنمایی، شش مهر ماه ساعت ۱۱:۳۰ الی ۱۳:۳۰ برگزار میگردد.

نشست اکوسیستم نوآوری در ایران(نقدها و نظرها) در هشتمین نمایشگاه ایران فارما

آینده را در تجارت با آفریقا و آمریکای لاتین میبینم!

1402/06/19 در ساعت 12:08:55

معاون اقتصادی وزیر امورخارجه مطرح کرد: پیشنهاد میکنیم بروید و در آفریقا و آمریکای لاتین سرمایه گذاری کنید. این یک فرصت طلایی است که ما با تکنولوژی های خودمان در تجهیزات پزشکی و دارو به بازار های خارجی ورود کنیم.

آینده را در تجارت با آفریقا و آمریکای لاتین میبینم!

صرفه جویی ارزی ۱۳ میلیون دلاری با افتتاح خطوط تولید اقلام پزشکی ساخت داخل

1402/06/06 در ساعت 11:15:20

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری فاز نخست کارخانجات تولید دستکش‌های معاینه و جراحی، انواع سوندهای پزشکی و ست‌های تزریق در شهرستان ملایر افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.

صرفه جویی ارزی ۱۳ میلیون دلاری با افتتاح خطوط تولید اقلام پزشکی ساخت داخل

نخستین خط تولید ماده اولیه انسولین در کشور به بهره‌برداری رسید

1402/06/04 در ساعت 09:43:09

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی ریاست جمهوری، صبح پنجشنبه 2 شهریور ماه 1402 با حضور جمعی از مسئولان حوزه بهداشت و درمان بزرگترین خط تولید انسولین کشور در ابعاد صنعتی به بهره‌برداری رسید.

نخستین خط تولید ماده اولیه انسولین در کشور به بهره‌برداری رسید

اعطای تسهیلات رشد تولید دانش‌بنیان تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان/ایجاد ۱۲ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی با اعطای تسهیلات

1402/06/04 در ساعت 09:16:35

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اختصاص پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به شرکت‌های دانش‌بنیان در سال جاری اظهار امیدواری کرد که با این میزان تسهیلات، ۱۲ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی برای کشور ایجاد شود.

اعطای تسهیلات رشد تولید دانش‌بنیان تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان/ایجاد ۱۲ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی با اعطای تسهیلات

اعتباربخشی به دانش‌فنی و دارایی‌های نامشهود دانش‌بنیان‌ها

1402/05/28 در ساعت 10:05:11

ابلاغ دستوالعمل ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود جهت استفاده به عنوان اعتبار و تضمین دریافت تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان‌

اعتباربخشی به دانش‌فنی و دارایی‌های نامشهود دانش‌بنیان‌ها
نظر جدید
0%