"پارک علمی دبی" از تاثیرگذارترین قطبهای نوآوری خاورمیانه برای علاقمندان به فناوریهای سلامت
1402/08/03 در ساعت 16:30:00طرح پارک علمی دبی یا به اختصار (DSP) در سال 2005 به طور رسمی توسط شیخ محمد بن راشد، معاون رئیس جمهور و نخست وزیر امارات به هدف ارائه تسهیلات کلیدی و تقویت پروژههای صنعتی و زیستفناورانه راهاندازی شد.
این مرکز اولین جامعه تجاری متمرکز بر علم منطقه خاورمیانه است که به هدف تبدیل امارات متحده عربی به عنوان مقصدی برای تحقیق و توسعه، نمونه سازی، خلاقیت و نوآوری در زمینه های علوم زیستی، گیاهی، مواد و محیط زیست و انرژی ایجاد شده است.
این پارک علمی و تجاری که واقع در البرشا و زیر نظر منطقه آزاد فناوری اداره میشود، به DuBiotech نیز معروف است و دربردارنده بیش از 350 شرکت و 3600 نفر عضو فعال از ملیتهای گوناگون میباشد.
هدف از ساخت این پروژه، قرار دادن اقتصاد کشور بر پایه دانش والاتر است. بر همین اساس انتظار میرفت که تحقیقات زیستفناوری، توسعه و تولید بیشتر محصولات علوم زیستی، رفاه بیشتری را جذب کشور کند. بنابراین DuBiotech به طور ویژه از صنایع زیستفناوری و داروسازی پشتیبانی میکند.
لازم به ذکر است که این نهاد دارای دو بازوی عملیاتی است. در ابتدای امر، میتوان به بنیاد پژوهش و نوآوری آن که بر تحقیق و توسعه (R&D) با بودجه دولت است اشاره نمود. تمرکز اصلی این قسمت در زمینههایی مانند پزشکی، ژنتیک، کشاورزی و تحقیقات سلول های بنیادی است.
دسته دوم، دربردارنده ابزارهای تحقیقات زیستفناوری همراه با زیرساختهای با کیفیت برای فعالیت انکوباتورها، آزمایشگاههای تحقیقاتی، امکانات تولیدی و امکانات آموزشی میباشد.
نکته قابل توجه این ساختار، تشکیل سازمانی دوبیوتک از دو قسمت دفتر مرکزی(Bio-HQ) و مجتمع آزمایشگاهی نوکلئوتید است. این مجموعه دارای چهار بخش به نام های A، C، T و G است که نام آنها از چهار نوکلئوتید یا باز تشکیل دهنده ساختار DNA گرفته شده است. آزمایشگاههای بزرگ و پیشرفته این مجموعه از ویژگیهای مثبت برای استارتاپها به شمار میآید چرا که برای استفاده در تحقیق و توسعه آزمایشهای تحلیلی و تشخیصی مورد نیاز است.
اکنون پارک علمی دبی با استقرار شرکتهای مطرح مانند Genzyme، Pfizer، Merck Serono و Amgen با سرمایهگذاری 125 میلیون درهمی گام بزرگی در جهت پیشرفت اقتصادی به صورت تخصصی در زمینه های کلیدی سلامت و زیستفناوری برداشته است.