کازئین و منابع تولید آن

1402/12/14 در ساعت 10:00:01

کازئین که پیشتر تنها منبع طبیعی تولید آن لبنیات بودند، امروزه به سایر روش‌های زیستی نیز تولید می‌شود.

کازئین و منابع تولید آن

کازئین، پروتئین اصلی شیر و مادۀ ضروری پنیر می‌باشد. به صورت خالص، جامد سفید بی‌شکل، بی‌مزه و بی‌بو است، در حالی که نوع تجاری آن زرد رنگ با بویی مطبوع است. شیر گاو حاوی حدود 3 درصد کازئین است. این نکته نیز قابل توجه است که در سال 2023، ارزش بازار کازئین در حدود 3 میلیارد دلار ثبت شده است.

کازئین در غذاهای آماده، داروها و مکمل‌های غذایی و در لوازم آرایشی استفاده می‌شود. کاربردهای صنعتی جزئی عبارتند از چاشنی و پانسمان چرم، پاک کننده‌ها و جلادهنده‌ها برای کفش، چاپ و اندازه پارچه، اسپری‌های حشره کش، صابون سازی، و بسیاری از کاربردها که در آنها کازئین به عنوان یک کلوئید محافظ، عامل امولسیون کننده یا چسبنده عمل می‌کند. کاربردهای عمده کازئین شامل پوشش‌های کاغذی، چسب، رنگ، پلاستیک و الیاف مصنوعی است.

شرکت بیوتکنولوژی Pureture یک کازئین گیاهی تولید کرده است. هدف این شرکت فرموله کردن محصولات لبنی جایگزین با استفاده از مواد گیاهی است.

به گفته این شرکت، کازئین یک جزء کلیدی در محصولات لبنی حیوانی است و یک پروتئین شیر است که یک امولسیون پایدار ایجاد می‌کند که از جدا شدن چربی و آب در شیر جلوگیری می‌کند و مایع یکنواختی به ما می‌دهد. این شرکت گفت که کازئین گیاهی را با استفاده از مواد مخمری و گیاهی فرموله کرده است که طعم، بافت و عملکرد طبیعی شیر را تقلید می‌کند. به گفته این شرکت، کازئین گیاهی ممکن است به عنوان پروتئینی برای پنیرها و سایر محصولات لبنی جایگزین مانند شیر و ماست استفاده شود.

رودی یو، موسس و مدیر اجرایی Pureture، گفت: «در Pureture، ما بر روی تولید مواد و فن‌آوری‌هایی برای تغییرات اساسی مواد غذایی متمرکز شده‌ایم که فرهنگ غذایی غنی‌تر و طولانی‌تری برای ما فراهم می‌کند. "با این نوآوری جدید، ما مشتاقیم محصولی را معرفی کنیم که لذت طعم و بافت لبنیات را تضمین می‌کند و در عین حال برچسب تمیزتری ارائه می دهد و به آینده‌ای پایدارتر کمک می‌کند."

نظر جدید
0%