عبور از حمایت موردی به شکل‌دهی اکوسیستم واکسن کشور

1405/08/11 در ساعت 09:53:17

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های زیست و سلول‌های بنیادی معاونت علمی با تشریح روند یک دهه حمایت از صنعت واکسن کشور، از تغییر رویکرد این معاونت از پشتیبانی موردی از تولید واکسن به ایجاد یک اکوسیستم پایدار خبر داد؛ زیست‌بومی که قرار است با رفع موانع تنظیم‌گری، هم‌افزایی شرکت‌های دانش‌بنیان و بهره‌گیری

عبور از حمایت موردی به شکل‌دهی اکوسیستم واکسن کشور

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، هشتمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی اکوسیستم واکسن کشور، با موضوع «چالش‌های اکوسیستم واکسن از منظر بخش دولتی؛ نظام رگولاتوری، تولید پلتفرمی و ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در هم‌افزایی برای تولید واکسن» روز یکشنبه ۱۰ آبان‌ماه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.


این نشست با حضور نمایندگان معاونت علمی، وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و فعالان حوزه تولید واکسن برگزار شد و محور اصلی آن بررسی موانع توسعه صنعت واکسن، ظرفیت‌های موجود در کشور و راهکارهای تقویت همکاری میان نهادهای دولتی و شرکت‌های دانش‌بنیان بود.


در این برنامه، مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های زیستی و سلول‌های بنیادی معاونت علمی، اکبر عبداللهی‌اصل، رئیس اداره کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، و مهدی پربان، معاون تولید و رئیس مجتمع تولیدی و تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران، دیدگاه‌ها و تجربیات خود را درباره وضعیت اکوسیستم واکسن کشور مطرح کردند.


قانعی در تشریح رویکرد معاونت علمی در حمایت از صنعت واکسن کشور، به سابقه فعالیت‌های این معاونت در یک دهه گذشته اشاره کرد و گفت: حمایت از تولید واکسن در این سال‌ها متناسب با نیازها و شرایط کشور، مسیرهای مختلفی را طی کرده است. در مقطعی، تمرکز بر حمایت مستقیم از تولید یک واکسن بود؛ در مرحله‌ای دیگر، همگرایی فناوری‌ها و ظرفیت‌های فناورانه برای توسعه انواع واکسن در دستور کار قرار گرفت و در ادامه، رفع نیازهای کشور و شکل‌دهی به یک اکوسیستم منسجم واکسن مورد توجه قرار گرفت.


وی با تأکید بر تغییر رویکرد معاونت علمی از حمایت موردی به ایجاد یک زیست‌بوم پایدار افزود: هدف این است که اکوسیستم واکسن کشور به سطحی از توانمندی برسد که بتواند به‌صورت مستمر و متناسب با نیازهای جدید، واکسن‌های مورد نیاز را توسعه دهد و تولید کند.


دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های زیست و سلول‌های بنیادی همچنین با اشاره به حضور نمایندگان وزارت بهداشت، معاونت علمی و تولیدکنندگان واکسن در این نشست، بر ضرورت شناسایی و برطرف کردن کاستی‌های ساختاری این اکوسیستم تأکید کرد.

به گفته او، در مرحله کنونی باید با همکاری بازیگران مختلف این حوزه، موانع موجود برطرف شود تا استمرار تولید واکسن در کشور به شرایط مقطعی وابسته نباشد و بر اساس نیازهای کشور و ملاحظات اقتصادی، امکان تولید پایدار فراهم شود.


از محورهای اصلی این نشست، بررسی ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه نسل جدید فناوری‌های واکسن، شناسایی گلوگاه‌های نظام تنظیم‌گری، اصلاح سازوکارهای رگولاتوری و بهره‌گیری از ظرفیت پلتفرم‌های تولیدی موجود برای افزایش هم‌افزایی میان فعالان این حوزه بود.


این نشست روز یکشنبه ۱۰ آبان‌ماه، از ساعت ۱۰ تا ۱۲، در سالن شیخ بهایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.

نظر جدید
0%