پس از راهاندازی خانههای نوآوری ایران در ۳ کشور جهان، میزبانی دائمی چهارمین خانه نوآوری کشور عزیزمان به پایتخت روسیه رسید تا گامی بلند در مسیر تکمیل زنجیره تولید و توزیع محصولات فناورانه ایرانی در سراسر جهان برداشته شود.
در مراسم افتتاحیه چهارمین خانه نوآوری ایران معاونین و مدیران بخشهای مختلف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سایر مسئولین کشوری از جمله: آقایان مهدی قلعهنویی (رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری)، کاظم جلالی (سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه) حضور داشته و در این بین نیز، آقایان محمود مقتدایی (رئیس هیات مدیره شرکت تکش)، ذبیجی (رئیس هیات مدیره شرکت دارو و درمان سلفچگان) و بیش از ۳۰ شرکت دانش بنیان ایرانی با سرمایهگذاری بخش خصوصی در راه اندازی خانه نوآوری و فناوری کشورمان در مسکو مشارکت کردند تا پس از چین، سوریه و کنیا، حالا روسیه به محل دائمی چهارمین خانه نوآوری و فناوری ایران در جهان تبدیل گردد.
در مراسم افتتاح رسمی چهارمین خانه نوآوری و فناوری ایران، مقامات وزارتخانههای صنعت و ارتباطات روسیه، سیروس وطن خواه، رییس مرکز همکاریهای تحوّل و پیشرفت ریاست جمهوری، مهدی قلعهنویی رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری ریاستجمهوری و کاظم جلالی سفیرجمهوری اسلامی ایران در روسیه حضور داشتند.
امضاء تفاهمنامه همکاری با وزارت صنعت و تجارت روسیه و برگزاری نشست مشترک شرکتهای دانشبنیان ایرانی با طرفهای روسی از دیگر برنامههای هیات ایرانی در مسکو خواهد بود. نشست تجاری شرکتهای دانشبنیان ایرانی با طرفهای روسی نیز که توسط یک شرکت روسی برنامهریزی و اجرا شده بود؛ عصر دوشنبه در هتل آزیموت مسکو برگزار شد.
مهدی قلعهنویی، رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به فعالیت حدود شش تا هشت هزار شرکت دانش بنیان در کشور گفت: این شرکتها توانستهاند ظرفیتهای قابل توجهی برای عرضه محصولات دانش بنیان در داخل و خارج از کشور ایجاد کنند.
وی با اشاره به ضرورت حضور پررنگ شرکتهای دانش بنیان ایرانی در بازارهای بین المللی گفت: پس از راهاندازی خانههای نوآوری ایران در دیگر کشورها، صادرات محصولات دانش بنیان افزایشی چشمگیر تجربه کرده کرده و اینک حدود ۳ درصد از مجموع محصولات صادراتی کشور را به خود اختصاص داده است.
مدیران و نمایندگان شرکتهای دانشبنیان ایرانی همچنین قرار است تازهترین دستاوردهای خود را در نمایشگاه بین المللی هوا فضای روسیه با عنوان «ماکس ۲۰۲۱» عرضه کنند. این نمایشگاه معتبر بینالمللی از روز سه شنبه ۲۹ تیرماه با حضور صدها شرکت هوافضای از روسیه و کشورهای صاحب فناوریهای هوافضا کار خود را آغاز خواهد کرد و جمهوری اسلامی ایران نیز با ۳۵ شرکت دانشبنیان محصولات خود را در معرض دید قرار خواهند داد.
نمایشگاه دو سالانه هوایی ماکس، یکی از بزرگترین نمایشگاههای هوایی جهان و محل نمایش تازهترین دستاوردهای صنعت هوا فضا به شمار میرود. روسیه و کشورهای صاحب فناوریهای نو در عرصه هوافضا، جدیدترین هواپیماهای مسافربری و باری، بالگردهای تهاجمی و امدادی، هواپیماهای جنگنده و بمب افکن، انواع پهپادهای رزمی و شناسایی و نیز هواپیماهای راهبردی خود را به نمایش میگذارند.
جمهوری اسلامی ایران نیز که در دورههای گذشته حضوری فعال در نمایشگاه هوایی ماکس روسیه را تجربه کرده است، امسال تازهترین توانمندیهای خود در صنعت هوافضا را عرضه خواهد کرد. نمایشگاه هوایی ماکس روسیه از سال ۱۹۹۲ میلادی به صورت دوسالانه برگزار میشود و علاوه بر نمایش محصولات هوا فضا، محلی برای تبادل تجربیات طراحان و سازندگان محصولات صنایع هوایی به شمار میرود.
منابع و خبرهای مرتبط:
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
سرمایه گذاری ( )
صندوق زیست فناوری ( )
بازار روسیه و اورآسیا ( )